Dac-ar exista Campionatul National de Gratar, finala s-ar tine-ntotdeauna la Ceasu' Rau. Bucataria insa duduie zeloasa, sa nu fie mai prejos si nu-i pe masa, nicioadata, vreo farfurie trista.

Gratarul te intampina la intrarea terasei de pe Iuliu Maniu 56. Cartea de bucate romanesti pare culeasa din bucataria bunicii, calda si intelegatoare, te-asteapta oricand cu focu-aprins in soba si masa pusa. Trebuie doar s-alegi… si ai de unde: un ciolan afumat, cu fasole boabe, sau poate te-mbie un piept de pui, cu smantana si ciuperci, ori o pastrama de oaie, cu mamaliguta si, de ce nu, un muschi de vita cu ciuperci si costita.

Totusi, trebuie sa iei in seama un avertisment sincer si serios. La Ceasu' Rau, cu meniu-n fata, poti da peste o dilema pentru a carei rezolvare merita sa-ti bati capu': s-alegi coaste de porc sau coaste de porc hituite. Bineinteles, la gratar.

Saloanele primitoare si terasa fara anotimp sunt locuri in care, la Brasov, te simti intotdeauna intre prieteni. Doar canile cu must si borcanele de muraturi iti spun, o data pe an, ca timpul trece si a venit Toamna,… din nou.

Ceasu' Rau e facut ca sa te simti Ca la Mama Acasa!

Music by www.bensound.com