Statiunea turistica EFORIE SUD


Eforie Sud

2388 Vizualizări
0 Comentarii

EMBED

Eforie Sud, denumita in perioada antebelica si Carmen Sylva, este situata intre Eforie Nord la nord (2 Km) si Tuzla la sud, intre Lacul Techirghiol si Marea Negra si la circa 15 km de Constanta. 

Eforie Sud este o localitate linistita cu strazi largi, umbrite de vegetatie bogata, cu numeroase vile si case. 

Plaja din Eforie Sud este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului nostru datorita eroziunii accentuate. Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja facandu-se pe scari. Trebuie mentionat ca in partea de nord a statiunii, mai precis in portiunea dintre Eforie Sud si Eforie Nord, pe o distanta de circa 2 km exista o plaja foarte buna.

Statiunea este recomandata indeosebi pentru cei care cauta liniste, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare. Exista un sanatoriu balnear care ofera servicii de tratament tot timpul anului si un strand pe malul lacului Techirghiol, unde se pot face bai terapeutice.

In statiunea Eforie Sud cazarea se face intr-un mare numar de vile, pe langa acestea existand si cateva hoteluri si pensiuni, construite mai recent. Hotelurile de 3 stele sunt in numar destul de redus, majoritatea unitatilor de cazare fiind clasificate la 1 sau 2 stele. Nu exista unitati de cazare de 4 sau 5 stele.