Pe Sandu Aldea, la numarul 64 o casuta de poveste te intampina cu poarta deschisa. Paseste-i pragul si asteapta-te la un iz de vacanta imprimat in pereti, gata sa te ia cu asalt. Gradina din spate pe timp cu soare iti ofera o privliste cu trandafiri si multa verdeata, cum rar gasesi in Bucuresti. Vei avea surpiza ca bucatarii sa gateasca acolo, sub privirile tale, fara a reusi insa sa le furi secretul datorita vitezei de lucru. Lemn, fier forjat, fotografii din tara mama si multe rame ce adapostesc chipurile celor ce-au trecut granita Elvetiei, Micii Elvetii.

Odata asezat la masa vei incepe o calatorie culinara de neuitat. Devi parte din grupul de prieteni ai localului si asemeni oricarui prieten, vei fi servit cu ce-i mai bun. Savoarea elvetiana si stilul tipic de preparare sunt premisele unui sejur gurmand. Meniul este mereu in ton cu sezonul iar preparatele tin cont in primul rand de calitate. Spre incantarea noastra luna aceasta ne putem bucura de savoarea unui Bündner – Platte, platou cu carne afumata, specific elvetian si savuros peste masura sau de un File de peste in sos de bere. Asta asa, pentru un aperitiv de incalzire, iar pentru runda a doua va fi greu sa alegi din oferta seducatoare asa ca vei primi doua sugestii din partea noastra: Muschiulet de caprioara pe piatra fierbinte sau Cerb in sos vanatoresc. La desert, cu siguranta nu vei refuza un Fondue de ciocolata ori un Platou cu branzeturi sau un Parfait cu coniac Grand Marnier.

Decorul este in ton cu sezonul si in special pe timpul iernii ne bucuram de o priveliste montana, decoratiuni cu gandul la zapada si detalii necliseistice. Muzica este mereu in surdina, rupta din povesti si in tonuri relaxante, aleasa cu bun gust. Nu este un restaurant al zorzoanelor gata sa te dea pe spate cu opulenta sa ci mai degraba o cabana dichisita atenta la rafinamentul subtil.

Ne-am gandit la final sa sintetizam povestea si sa iti mai spunem trei cuvinte, motive pentru a calca pragul casei din Sandu Aldea: ireprosabil, lejer, savuros. Ne vedem acolo!