Portul Tomis Constanta


Constanta

15023 Vizualizări
0 Comentarii

EMBED

Portul Tomis se integreaza armonios in arhitectura urbanistica a orasului Constanta, reprezentand o prelungire a falezei Cazinoului si realizeaza o trecere echilibrata la plaja orasului. Accesul din oras in port este deosebit de facil, putand fi realizat atat cu mijloace auto cat si pietonal. In apropiata vecinatate se afla o serie de obiective turistice care sporesc gradul de atractivitate : Piata Ovidiu cu statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Arheologie, Mozaicul Roman cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Acvariul, Farul Genovez, Cazinoul.

Prin amplasamentul si infrastructura existenta, Tomis port ofera un potential ridicat de valorificare a turismului nautic, activitati sportive si de agrement, constituind un adapost pentru ambarcatiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activitati sportive, ca de exemplu regate care se desfasoara pe durata mai multor zile.

Se intentioneaza ca Portul Tomis sa devina o destinatie importanta pentru navele de agrement costiere care navigheaza de-a lungul litoralului romanesc, cu escale spre sud la Eforie, Costinesti, Neptun, Mangalia sau spre nord, la Mamaia, Midia.

Turismul nautic poate capata un caracter international, incluzand Portul Tomis intr-un circuit al Marii Negre. Se are astfel in vedere traseul Istanbul- Varna- Constanta- Odessa- Yalta, care poate fi realizat printr-o navigatie costiera. Acest gen de circuit se poate extinde, incluzand si alte localitati de pe tarmurile Marii Negre (portul bulgaresc Varna, portul ucrainean Odessa ), dar si Delta Dunarii.