Pasarele pietonale Mamaia


Mamaia

4936 Vizualizări
1 Comentarii

EMBED

Incepand din 2014, statiunea Mamaia se poate mandri cu trei pasarele pietonale. Concepute initial pentru a fluidiza traficul si pentru a oferi un plus de siguranta turistilor, pasarelele au devenit puncte de atractie datorita designului lor spectaculos.

Prima inaugurata a fost pasarela "Iaht", aceasta fiind construita la intrarea in Mamaia, un punct extrem de aglomerat al statiunii. Denumirea pasarelei provine de la forma si compozitia acesteia, care amintesc de prora si catargul unui iaht. Porţiunea pietonala este placată cu lemn pentru a sugera puntea iahtului.

„Navod si pescarus" a fost ridicata în zona Cazino. Accesul dinspre Cazino se face pe o rampa înclinata în forma de spirala, iar accesul dinspre lacul Sutghiol se face pe o rampa înclinata, care porneste în curba de pe pasarela, de-a lungul bulevardului Mamaia, spre Navodari. La jumatatea ei, rampa se intoarce cu 180 de grade si continua pana la nivelul trotuarului.

„Val retro" se numeste astfel datorita designului sau de sfarşit de secol XIX, realizat din fier forjat, care reprezinta creasta unui val. Accesul se face pe scari paralele cu bulevardul Mamaia. Scara din fata hotelului Rex coboara spre Navodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol coboara spre Constanta.

Pasarelele au fost construite din bani europeni obtinuti printr-un proiect accesat de Primaria Constanta. Construirea pasarelelor a fost inclusă în planul de modernizare al statiunii în 2008.