Parcul Tineretului are o suprafata de peste 80 ha si este situat la capatul B-dului Dimitrie Cantemir, la mica distanta de centru. Aceasta zona verde a fost prevazuta in schita de sistematizare inca din 1935, dar realizarea lui a inceput in anul 1965 si lucrarile au continuat pana în 1974.

Proiectul parcului,intocmit de arhitectul Valentin Donose, a avut in vedere realizarea unei zone vaste de spatiu verde pentru promenada, recreare si odihna. Aici s-au amenajat spatii de joaca pentru copii si spatii pentru odihna. Proiectantul a mai propus si realizarea unui mare lac de 13 hectare (alimentat natural din panza freatica) si a trei insule, dintre care doua sunt legate de mal prin poduri arcuite. Debarcaderul reprezinta un punct important de atractie pentru iubitorii plimbarilor cu barca.

Vegetatia parcului Tineretului este compusa din arbori si arbusti foiosi si rasinosi, plante decorative anuale si bienale alaturi de plante perene dispuse in diverse forme interesante.

In mijlocul parcului a fost construita o sala pentru actiuni culturale si competitii sportive, numita ‘Ioan Kunst Ghermanescu’ sau Sala Polivalenta. In anii 1980, se construieste aici ‘Oraselul Copiilor’, cel mai mare si mai modern parc de distractii din Romania acelor vremuri. Tot aici s-a construit si o cale ferata cu o lungime de 1,8 km ce inconjoara oraselul de la un capat la celalat si un trenulet de plimbari cu gara si chiar si cu un depou propriu. 

In ultimii ani, au fost intreprinse numeroase proiecte de reamenajare si modernizare ce au reusit sa reimprospateze aerul parcului prin curatarea lacului, crearea de gradini florale si a noi spatii de joaca, spatii pentru miscarea in aer liber si o mini-partie de schi. In 2010 s-a inaugurat ‘Skate Park-ul’, cu o suprafata de 2800 de metri, zona ce gazduieste concursuri si intreceri in domeniul skatingului. Dupa cum ii sugereaza numele si dupa facilitatile oferite, Parcul Tineretului este locul ideal pentru copii si tineri, oferindu-le acestora un spatiu de relaxare, miscare si distractie in aer liber, ferit de praful si aglomeratia capitalei, o adevarata oaza verde in centrul orasului.