Parcul Izvor este un parc relativ tanar, care înca îsi defineste personalitatea: are copaci recent saditi, zone de gazon, alei si locuri de joaca ingenios construite (inclusiv pentru copii cu dizabilitati), care devin din ce in ce mai populare si mai apreciate de cei mici. O scurta perioada de timp, parcul a gazduit concerte si diferite activitatii ‘outdoor’. 2010 a fost anul modernizarii si infrumusetarii parcului Izvor, fiind inaugurat si un un loc de joaca pentru copii, numit ‘Mini-parlamentul Copiilor’ cu suprafata de 2.400 de metri patrati.

In Parcul Izvor veti gasi terenuri de mini-baschet, mini-fotbal, cateva mese de ping-pong si  alei numai bune pentru rolleri si biciclisti. 75 de biciclete  pot fi inchiriate gratuit, zilnic intre 10.00-22.00. Inchirierea se face pe baza unui act de identitate (buletin, carte, carnet de sofer sau pasaport), iar perioada maxima pentru o plimbare este de 2 ore. Gazonul te imbie sa stai cu prietenii la un picnic, la un joc de carti sau la un joc de badminton.

Parcul Izvor este amplasat in apropierea Palatului Parlamentului si este delimitat de b-dul Natiunile Unite, b-dul Libertatii, strada B. P. Hasdeu si Splaiul Independentei, formând un dreptunghi de verdeata de 17 hectare.