Parcul Ioanid sau, mai nou, parcul Ion Voicu, este un parc cochet si bine intretinut. Intre anii 1830 si 1869, acesta  fost una din primele gradini de vara din Bucuresti, numita Gradina Breslea, care cu diverse ocazii devenea zona de promenada si petrecere pentru lumea buna a Bucurestilor.

Primul proprietar al terenului, librarul George Ioanid, cumpara terenul mlastinos cu 2100 de galbeni de la aga Pana Babeanul si decide sa inverzeasca zona, plantand mai multi copaci pe terenul sau: peste 25 de specii de pomi fructiferi, legume si zarzavaturi, transformand locul intr-o frumoasa livada exotica. 

Incepand din anul 2003, pe una din aleile micului parc vegheaza statuia unuia dintre cei mai mari violonisti romani - Ion Voicu (elevul geniului George Enescu), cel care “a imprumutat” noul nume al parcului. Un alt punct de atractie al parcului Ion Voicu este foisorul, pozitionat langa micul lac. Exista si o cascadade mici dimensiuni si grupuri de stânci care incadreaza micul lac si un podet. O plimbare prin acest colt verde poate fi ca o excursie in trecut acompaniata de parfumul “Belle Epoque” al micului Paris.