Parcul Circul de Stat a luat fiinta in anul 1960, fiind amenajat pe locul fostei gropi ‘Tonola’, pe un relief realizat aproape in intregime artificial, cu scopul de a pune în evidenta cladirea Circului de Stat. 

Parcul are o suprafata de 26 hectare si a fost amenajat dupa planurile arhitectului Valentin Donose. In centrul parcului se afla “Lacul cu izvoare naturale”, pe malul caruia cresc lotusi egipteni, un adevarat punct de atractie in perioada lor de inflorire. De la Cladirea Circului pâna la luciul apei s-au creat peluze largi care coboara în panta lina si care se deschid vederii pâna la limitele parcului. 

În ultimii ani, a fost realizat un sistem de irigatii pentru a întretine flora parcului si au fost plantati peste 20.000 de arbori si arbusti, aleile au fost modernizate, s-a refacut sistemul de iluminare si s-au adus diferite specii de pasari. Un alt punct de atractie îl reprezinta sculpturile în trunchiurile arborilor uscati, realizate cu multa maiestrie de artistul plastic C.Teodorescu. 

Parcul Circului este o adevarata oaza de verdeata si liniste in mijlocul aglomeratiei urbane, un parc curat si aerisit, perfect pentru o plimbare sau pentru un moment de relaxare.