Chiar în nordul României, în județul Maramureș, la granița cu Ucraina se află micul oraș Vișeu de Sus, în limba germană „Oberwischau“. Aici își are sorgintea Valea Vaserului cu iz sălbatico-romantic, vale care se întinde dea-lungul a 50 de kilometri până la granița ucraineană. Această vale nu este accesibilă pe cale rutieră, ci doar printr-o cale ferată îngustă – Calea ferată de pe Valea Vaserului. 

Fiind ultima cale ferată forestieră din România, aceasta a fost construită în 1932 pentru a transporta lemnul tăiat și chiar și în ziua de azi își îndeplinește parțial scopul cu ajutorul locomotivelor pe aburi
Mai mult, calea ferată a devenit o atracție turistică de prim rang, lucru confirmat în mod semnificativ și de numărul de turiști care este anual în creștere. O călătorie cu trenul tras de locomotive cu abur de modă veche prin valea sălbatică, urcând în Munții Maramureșului declarați în cadrul UE ca fiind Rezervație a Biosferei, este o experiență unică.

Trenuri cu abur regulate

Din anul 2000 circulă regulat pe Valea Vaserului trenuri cu abur pentru turişti. Sezonul începe primăvara şi se sfârşeşte toamna. Zilele de funcţionare şi ora de plecare sunt prezentate detailat în mersul trenurilor.
Trenurile turistice urcă până la staţia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de Vişeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Până la întoarcerea trenului, în Paltin, turiştii pot să îşi petreacă puţin timp în natură, să facă un picnic sau să admire panorama de pe platforma amplasată pe stânca din apropiere. În Paltin există servicii de catering cu o ofertă de mâncare diversificată.

Trenuri-charter pe Valea Vaserului

Doriţi să petreceţi o zi deosebită cu prietenii sau familia, să vă consolidaţi relaţiile din cadrul companiei printr-o excursie sau să oferiţi clienţilor o experienţă ieşită din comun? Atunci aţi ajuns exact unde trebuie! Echipa CFF Vişeu de Sus vă oferă trenuri-charter şi un program special pe Valea Vaserului. Totul va fi pregătit după dorinţele dumneavoastră, ca să devină un eveniment de success.

Începând de la călătoria cu Mocăniţa, servicii de catering şi terminând cu cazarea în Vişeu de Sus, noi vă oferim tot ce e necesar pentru ca oaspeţii dumneavoastră să aibă parte de clipe de neuitat pe Valea Vaserului. Alte informaţii găsiţi la biroul din clădirea gării din Vişeu de Sus sau luând contact direct cu noi.

• Orele de plecare şi traseul se stabilesc după preferinţe
• Până la 80 de locuri disponibile
• Garnitura poate fi formată cu materialul rulant al CFF Vişeu de Sus, în funcţie de sezon şi eveniment
• Preţul diferă în funcţie de rută, garnitură şi serviciile suplimentare
• O variantă mai convenabilă este cu automotorul (în locul locmotivei cu abur)
• Catering şi service profesional (Picnic, BBQ, băuturi)
• Iarna vagoanele sunt încălzite!
• Comanda se face în scris (Mail, Fax) cel târziu cu o săptămână înainte