Iarna in Bran-Moeciu


Bran-Moeciu

12112 Vizualizări
1 Comentarii

EMBED

Situata la mai putin de 30 de kilometri de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, zona Bran-Moeciu este deopotriva un loc de istorie si legenda. 

Comuna Bran este situata la o altitudine de 750m, ocupand o suprafata de 6800 de hectare impreuna cu cele 4 sate in subordinea sa, si anume Predelut, Sohodol si Simon si Poarta

Comuna Moeciu are în componenta sase sate care au fuzionat în 1968: Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Cheia, Drumul Carului, Magura si Pestera

Aici se afla castelul Bran, unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. Pe langa renumitul castel, in aceasta zona se mai pot gasi o multime de atractii turistice printre care: Cheile Moeciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Pestera Dambovicioara, Pestera Liliecilor, Prapastiile Magurei.

Clima in aceasta zona este temperat continentala cu influente montane ceea ce ofera avantajul unui sezon turistic intins pe toata durata anului. Zapada este prezenta in zona pana la 215 zile dintr-un an in zonele cele mai inalte. In luna ianuarie temperatura variaza între -10 si -15°C.

Pentru turisti,  pe timpul iernii, se organizeaza plimbari cu sania trasa de cai. De asemenea, turistii pot practica sporturi de iarna pe Partia de Schi Bran-Zanoaga, care are o lungime de 1000 de metri.