Pentru sanatate este foarte important sa fii aproape de natura.

Ferma “Cocosu’ Rosu” isi propune sa te aduca aproape de natura si de atmosfera satului romanesc. Totodata, ferma “Cocosu’ Rosu” este gazda proiectului educational interjudetean “Micul fermier”.

Obiectivul proiectului “Micul Fermier” este acela de a insufla unui stil de nutritie sanatos, bazat pe meniuri traditionale romanesti, alcatuite din alimente naturale autohtone. Proiectul se adreseaza, in special, prescolarilor si elevilor din invatamantul primar si gimnazial. 

De la cantatul cocosilor, mulsul vacilor, adapatul oilor, hranirea purceilor, prepararea casului dulce, veti putea cunoaste indeaproape oranduirea gospodariei.

Painea facuta din graul semanat de noi, pastrama de berbecut sau vitel, carnatii de oaie sau purcel, supa de gaina, sarmalutele, cozonacii, placintele de casa si multe alte bunatati, toate preparate in gospodaria noastra, te asteapta sa le savurezi.

Alte activitati ce se pot desfasura in cadrul proiectului: vizitarea serei, asistare la toarcerea lanii, jocuri, concursuri, demonstratii de dresaj canin.

Ziua se poate încheia cu o plimbare cu trasura, plimbari cu ponei pentru copii, o vizita la stana unde poti servi un bulz ciobanesc sau cu o seara traditional romaneasca.

Ferma Cocosu' Rosu - mai aproape de natura!