Faleza CAZINO Constanta

Cazinoul este una dintre primele cladiri ridicate la Constanta, aproape imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si nu s-a mai numit Kustenge. Istoria Cazinoului incepe odata cu anul 1880. La acea vreme se numea Cazin sau Kursaal si nu era decat o constructie de paianta, captusita cu scandura la exterior si ridicata langa farul genovez, la capatul bulevardului Elisabeta, singurul bulevard al orasului.

Arhitectul angajat sa proiecteze noua cladire construita intre anii 1907-1910 a fost Daniel Renard, un arhitect roman de origine franceza, care avea sa conceapa noul Cazino constantean in stil Art Nouveau, devenind astfel promotorul acestui curent in Romania.

La inceputul secolului al XX-lea, Cazinoul era un loc cu totul aparte, unde aveau acces numai cei bogati si aventurieri, unde tinuta de seara era obligatorie, iar luxul o atitudine fireasca. In timpul Primului Razboi Mondial el a fost transformat in spital, iar in perioada interbelica Cazinoul a revenit la destinatia sa, reluand sirul povestilor pasionante derulate intr-un spatiu de lux, in jurul meselor de joc.

Astazi, Cazinoul continua sa existe fastuos la malul marii, in asteptarea stralucirii de alta data.