Centrul Sibiului


Sibiu

18968 Vizualizări
1 Comentarii

EMBED

Devenita odata cu evenimentele din decembrie ’89 un simbol, un fel de “kilometrul 0” al Sibiului, Piata Mare, una dintre cele mai mari din Transilvania, situata în partea de nord a orasului, a reprezentat dintotdeauna o veritabila emblema a stravechiului burg.

Construita în secolele XIV-XVI, Piata Mica din Sibiu, cunoscuta si sub numele de “Ringul cel mic”, aflata în interiorul celei de a doua incinte de fortificatii a cetatii, reprezinta vechiul centru comercial al urbei. Piata este impartota în doua parti distincte delimitate de strada Ocnei.

Palatul Brukenthal din Piata Mare nr. 4 este edificiul cel mai reprezentativ al Sibiului. Aceasta cladire se deosebeste de marile palate construite în spatii deschise deoarece este limitat de existenta parcelelor initiale. Palatul a fost construit pe locul a doua case medievale.

Turnul Sfatului este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu.
Are acest nume deoarece apara poarta de intrare în cea de a doua incinta, situata în imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata în documente la 1324.

Podul Mincinosilor este primul pod de fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat in 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Legendele legate de numele podului spun ca acesta scartaia la fiecare minciuna spusa de cei care treceau pe el, amanintand sa se rupa sub “greutatea” unei minciuni mai mari.