Bistro de l’Arte este locul unde, daca esti gourmet si te afli in cautarea unui loc pentru servirea mesei sau daca vrei sa te relaxezi in fata unui cocktail, poti intra.

O scurta prezentare a acestui local din Piata Enescu 11 bis te poate ajuta sa te hotarasti. 

Situata in centrul vechi al Brasovului, cladirea care gazduieste azi bistro-ul a fost ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice din oras. Reamenajat la sfarsitul anului 2000, locul a devenit repede unul dintre cele mai apreciate localuri de gen din oras. Usa de lemn de la intrare (originala) te-ar putea face sa crezi ca interiorul gazduieste un restaurant rustic. Gresit! Spatiul generos a permis amenajarea unui bistro cochet in care se imbina placut pavajul cu aspect stradal si mobilierul din lemn. 

Bistro-ul urmareste o linie culinara rafinata, bazandu-se pe produsele bucatariei europene, frantuzesti in special. 

Preparatele culinare respecta specificul unui adevarat bistro: supe, salate, croque-uri, paste, sunt cateva din mancarurile prezente in meniu. Mai este celebra supa de ceapa preparata aici, precum si salatele generoase insotite de dressinguri si croissante proaspete. Lista de mic dejunuri este cuprinzatoare, excentricii putand servi chiar si sampanie. 

Reputatia  deserturilor nu e nici ea mai prejos: fondue au chocolat, apfelpfankuchen mit zucker und zimt, Sacher torte sau galustele cu prune sunt motive serioase pentru care clientii revin mereu in Bistro de l’Arte.

Daca va doriti insa doar cateva ore linistite puteti comanda un ceai (ales de pe o lunga lista si servit in ceainice speciale) si citi presa aflata permanent la dispozitia clientilor.

Barul acopera o gama larga de bauturi care cuprinde si vinuri servite la pahar sau la carafa. Mai multe motive fac binecunoscute cocktail-urile preparate aici: barmanii profesionisti, ingredientele originale, retetele corecte. Cafeaua, ceaiurile si ciocolata calda sunt servite mereu insotite de o felie proaspata de chec, iar cocktailurile fara alcool sunt savuroase si racoritoare. 

Inca de la deschidere - 6 decembrie 2000 - Bistro de l’Arte si-a obisnuit clientii cu expozitii de pictura, sculptura si arta fotografica.

In interior functioneaza permanent o galerie privata de arta. De-a lungul anilor, aici au expus foarte multi artisti romani: pictori, sculptori, fotografi si artizani. Vernisajele din Bistro de l’Arte sunt evenimente cunoscute si asteptate. Tot aici au fost prezentate cu regulariate piese de teatru sustinute de artisti amatori sau profesionisti, toate constituindu-se in momente culturale deosebite si emotionante. Mari nume ale muzicii romanesti si europene au ales Bistro de l’Arte pentru a sustine recitaluri: Teodora Enache, Maria Raducanu, Sorin Romanescu, Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Blue Notes & Katrin Giese (Germania) sunt doar cativa dintre cei prezenti aici. Sirul manifestarilor culturale nu se opreste aici. Sunt celebre si foarte apreciate si alte evenimente de gen: ziua Frantei, ziua Germaniei, ziua Greciei, Beaujolais Nouveau si multe altele.

Asa cum o spune si sloganul, cuisine, drinks & art, in Bistro de l’Arte arta si restauratia se imbina perfect. De la inaugurare si pana azi, nimic din ceea ce este bun nu s-a schimbat aici: atmosfera, serviciile, calitatea mancarurilor si dragostea pentru arta.