Aleea de sub Tampa Brasov


Brasov

4736 Vizualizări
0 Comentarii

EMBED

Aleea de sub Tampa se afla pe latura de sud a cetatii, pe o coasta a muntelui Tampa. In evul mediu, in apropierea zidurilor se afla un sant cu apa care a fost secat in secolul al XIX-lea, pe locul caruia a fost amenajata o promenada. Partea inferioara a Tampei nu era impadurita avand aspectul unei pasuni. Pe laturile de apus si rasarit existau doua ziduri care inchideau accesul pe pasune.

Astazi, aleea de sub Tampa continua sa fie un loc de promenada pentru frumusetea perspectivei pe care o ofera si monumentele istorice pastrate in conditii bune.

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite in jurul incintei Brasovului. Bastionul a fost ridicat intre 1421-1436 de catre mesterii apartinand breslei tesatorilor. El se afla in coltul de sud-vest al cetatii, aparand zona de pajiste de sub Tampa. De-a lungul timpului bastionul a avut si alte destinatii: sediul breslei tesatorilor, loc de petreceri, astazi fiind organizat ca muzeu. Acesta cuprinde o expozitie despre fortificatiile din Tara Barsei cu ilustratii si cu o valoroasa colectie de echipament de lupta medieval. Punctul de atractie al muzeului este macheta orasului Brasov, asa cum arata la sfarsitul secolului al XVII-lea. In incinta bastionului, care ofera un cadru arhitectural deosebit, au loc spectacole si concerte organizate de muzeu in colaborare cu alte institutii culturale.