Statiunea turistica DURAU


Durau

6048 Vizualizări
0 Comentarii

EMBED

Statiunea Durau este situata in comuna Ceahlau, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bicaz, la 60 km (pe drumul axial Izvorul Muntelui – Durau) sau 88 km (pe la Piatra Teiului) de municipiul Piatra Neamt, intr-o poiana insorita pe versantul de N – V al Muntilor Ceahlau (Carpatii Orientali), la o altitudine de 820 m.

Urmand drumul de la Bicaz la viaductul de la Poiana Teiului, unde poti admira in apa o stanca solitara inalta de 20 m, ajungand apoi in comuna Ceahlau, unde te intampina Ruinele de la Palatul Cnejilor restaurate de catre Cantacuzino, ai sa descoperi Statiunea Durau in toata splendoarea ei.

Datorita linistei si aerului curat de munte, Statiunea Durau, reprezinta un loc de odihna si relaxare pentru turisti. Statiunea mai este recomandata si pentru practicarea sporturilor de iarna pe partia amenajata dar si pentru tratament (nevroze astenice, stari de slabiciune, anemia, refacere dupa eforturi psihice sau intelectuale etc.)

Asezata la poalele padurilor de brazi, inconjurata de superbe privelisti montane, Statiunea Durau dispune de multe posibilitatii de cazare, atat pentru sezonul de iarna cat si pentru celelalte sezoane, oferind turistilor conditii pentru un concediu de vis. In ultimii ani, din ce in ce mai multi turisti au vizitat aceasta statiune, ea fiind cea mai frecventa baza de plecare pentru trasee in Masivul Ceahlau.

Traseele montane de pe Masivul Ceahlau, recent reamenajate, reprezinta cel mai mare punct de atractie turistica din aceasta zona. Se pot face drumetii pana la Varful Ocolasul Mare (1907) si Varful Toaca(1900 m), la Cascada Duruitoarea,Cabana Fantanele, Cabana Dochia si la Manastirea de pe Muntele Ceahlau, construita in anul 1993 pe un platou de stanca, fiind singurul asezamant monahal din Romania situat la o asemenea altitudine.

În Statiunea Durau se afla si Manastirea Durau construita in anul 1835 care este impodobita cu pictura in ceara, in tehnica encaustica, realizata de catre Nicolae Tonitza si ucenicii sai, in anul 1935.