Piatra Craiului este unul dintre cei mai spectaculosi munti din Romania, iubit si laudat de pasionati, muntele care de-a lungul istoriei a marcat granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca.

Parcul National Piatra Craiului a fost desemnat arie de imporanta comunitara, fiind inclus in reteaua europeana de de arii protejate NATURA 2000. Recunoasterea valorii sale la nivel european a avut la baza numarul mare de habitate (15 tipuri de habitate) si specii (33 de specii) protejate incluse in directiva Habitate a Uniunii Europene si de specii de pasari (20 specii de pasari) incluse în Directiva Pasari a Uniunii Europene. Piatra Craiului ocroteste o populatie importanta de carnivore mari: lup, urs si ras, mamifere protejate la nivel european. Peisajul unic si biodiversitatea remarcabila atrag anual sute de turisti.

Martor al trecerii vremurilor, balaurul adormit, a carui creasta de calcar lunga de 25 de km sta de straja Transilvaniei, este unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din Europa.