Parcul KISELEFF Bucuresti

Parcul Kiseleff este amplasat in triunghiul format de bulevardul Ion Mihalache, bulevardul Aviatorilor si strada Ion Mincu.

Parcul a fost amenajat dupa anul 1832, anul in care a fost construita Soseaua Kiseleff. Parcul a fost proiectat dupa planurile lui Karl Wilhelm Mayer (directorul Gradinilor Imperiale din Viena), peisagistul care a fost insarcinat si cu amenajarea Gradinii Cismigiu sub supravegherea domnitorului G. Bibescu.

Parcul Kiseleff se intinde pe o suprafata de 31.690 de metri patrati, cu peste 2000 de tei plantati, flori, pavilioane si chioscuri. In interiorul parcului se gasesc mai multe statui, reprezentand busturile unor oameni de cultura: Nicolae Leonard, Ovidiu, Barbu Stefanescu Delavrancea. Pe soclul pe care trona statuia Regelui Ferdinand a fost amplasata statuia poetului si astronomului iranian Hakim Omar Khayyam. In parc este amplasat si un complex de statui format din 4 piese, opera a sculptorului George Apostu. In anul 2000, parcul a fost infrumusetat cu Monumentul Infanteriei Romane, construit in bronz de catre sculptorul Ioan Bolborea.

Parcul Kiseleff este o oaza de verdeata si prospetime, o mica gradina verde animata din cand in cand de targurile organizate aici, de evenimente, concerte sau expozitii. Pasionatii de miscare in aer liber au la dispozitie biciclete ce pot fi inchiriate.