Moscheea Carol I se gaseste pe str. Arhiepiscopiei nr. 5 (Piata Ovidiu) si este principalul edificiu al cultului musulman din Constanta.

Moscheea Carol I din Constanta a fost construita între anii 1910 si 1912, fiind cadoul regelui Carol I, oferit în semn de omagiu comunitatii musulmane din Dobrogea. Moscheea Carol I ulterior a fost redenumita Moscheea Mahmud al II-lea, dar în prezent, credinciosii musulmani o numesc „Kral camisi" sau „Geamia Regelui".

Moscheea, ridicata pe locul fostei Geamii Mahmudia, a fost realizata dupa planurile ing. Gogu Constantinescu, sub îndrumarea arhitectului Victor Stefanescu, si este construita în stil arabo-bizantin combinat cu motive arhitecturale românesti, fiind copia fidela a moscheii Konia din Anatolia -Turcia.

Minaretul, construit în stil maur, are înaltimea de 47 metri, iar scara interioara numara 140 de trepte pâna la locasul muezinului, de unde se anunta ora de rugaciune în trecut.

In interior adaposteste un faimos covor oriental, primit ca donatie din partea Turciei. Acesta provine din insula Ada Kaleh (distrusa de comunisti si scufundata în Dunare) si are o vechime de peste 200 de ani. Covorul urias (9m x 16 m, în total 144 m²) cântareste peste 490 kg si a fost lucrat de mâna în renumitul centru de artizanat Hereke, din Turcia.

Moscheea are o frumoasa pictura murala interioara în nuante de albastru, verde si crem pe care merita sa o admirati.

Moscheea Carol I poate fi vizitata.