Lacul CUEJDEL


Cuejdiu

3111 Vizualizări
0 Comentarii

EMBED

Lacul Cuejdel este cel mai mare lac de baraj natural din România şi are la origine o alunecare masivă de teren care s-a produs pe versantul stâng al văii. Situat în Munţii Stânişoarei, la o distanţă de 25 km de Piatra Neamţ, pe teritoriul comunei Gârcina lacul a devenit o atracţie din ce în ce mai căutată de turişti.

Aşezat în liniştea codrilor de brad şi foioase într-un peisaj sălbatic, sub aspectul unei păduri înecate, Lacul Cuejdel oferă privitorului în fiecare toamnă un spectacol de lumină şi culoare. Ca şi turist poţi face toamna o plimbare în jurul lacului pe drumul forestier care se unduieşte în lungul apei. Aici, totul este într-o continuă transformare, haina ruginie a toamnei completand parca decorul sumbru al trunchiurilor înecate în apa lacului.

Natura a lucrat intens în această zonă, iar rezultatele se văd materializate într-un peisaj ce încânta privirea la fiecare pas. Stratul gros al frunzelor uscate s-a aşternut în pădure şi pe cărarea de pe marginea lacului, iar razele soarelui strălucesc în ele. În pădure s-au format adevărate luminişuri magice care te cheamă spre ele. Din loc în loc îţi atrag atenţia copăceii galbeni luminaţi de soare şi pierduţi printre brazii înalţi ai pădurii. Pâlcuri de trestii, o plută părăsita, pescari pe marginea lacului, copăcei coloraţi grupaţi în forme ciudate şi numeroase rădăcini uscate sunt elementele care întregesc atmosfera unică de toamnă a acestui lac.