Eretele de stuf (Circus Aeruginosus) este o specie rapitoare diurna prezenta mai mult in partea estica a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. In Delta Dunarii cuibareste 25 % din populatia europeana de erete de stuf. In Romania este o pasare strict protejata.

Migreaza toamna tarziu pentru a petrece iarna in nordul Africii. Masculii sunt cei care pleaca primii, urmati de femele.

Femela este ciocolatie cu pete galbui pe cap si umeri, in timp ce masculul are spatele gri, cu abdomenul roscat. Eretele de stuf are coada lunga, pentru o manevrabilitate buna in timpul zborului. Vaneaza in spatii largi deschise.

Spre deosebire de alte specii de rapitoare, eretele cuibareste la nivelul solului. Prefera zonele compacte de stufaris si plaurii.

Eretele de stuf nu este specializat pe un anumit tip de hrana. Consuma specii dintr-un spectru larg al lantului trofic, de la amfibieni la reptile.

Specia este monogama, insa exista si cazuri de masculi poligami. Chiar si asa, puii nu sufera din cauza lipsei de hrana. Femela construieste cuibul, iar masculul ajuta doar la transportul materialelor. Perechea are cuiburi false pentru odihna. Intr-un sezon o pereche depune 4-5 oua, cu o rata de supravietuire de 40%. La o saptamana dupa eclozare, puii se ascund in stufaris.