Castelul Cantacuzino, situat in cartierul Zamora al orasului Busteni, a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis „Nababu'” datorita averii sale impresionante. Castelul este inconjurat de cascade, grote si fantani arteziene si este in topul primelor castele din Romania, din punct de vedere arhitectural.

Impresionant din punct de vedere al gabaritului, castelul Cantacuzino se compara cu alte edificii realizate in stilul neobrancovenesc, cum ar fi Palatul Patriarhal, complexul Peles din Sinaia si cel de la Cotroceni. Repertoriul decorativ interior, alcatuit din stucatura policroma, pictura ornamentala si figurativa, vitralii, tamplarie sculptata, plafoane casetate, balustrade sculptate in piatra, cu fier forjat sau lemn, pardoseli din dale de gresie decorativa sau parchete cu intarsii, confera ambiantei un pronuntat caracter romantic, chiar daca structura coloanelor interioare si sculptura tabliilor usilor amintesc de repertoriul decorativ brancovenesc. Vitraliile, balustradele, scarile foisorului si plafoanele cu grinzi aparente, unele pictate, amintesc de registrul ornamental de factura romantica.

Tot acest repertoriu decorativ nu face altceva decat sa sublinieze caracterul unic al edificiului, scos in evidenta de blazonul familiei Cantacuzino, precum si de cele apartinand familiilor inrudite cu aceasta, pictate in sala de receptie alaturi de fresca celor mai ilustri membri ai ramurii muntenesti a boierilor Cantacuzino.

Complexul este in coordonare deplina cu amplele amenajari exterioare, terase si ziduri de sprijin, rampe si scari cu balustrade din piatra, care, pe langa functionalitatea perfecta, realizeaza integrarea volumelor in spatiul montan. În plus, complexul se afla situat intr-o zona dovedita stiintific a fi un important pol energetic. 

Castelul Cantacuzino este deschis publicului pentru vizita  din vara anului 2010 si gazduieste evenimente culturale si private. 

Programul de vizitare este zilnic intre orele 10:00 – 18:00. 

Pe terasa din fata castelului, avand dinainte panorama Bucegilor in toata splendoarea ei, turistii pot savura o cafea la cafeneaua NABABU, la fel cum cu peste un secol in urma, avea sa fi facut Ghe Grigore Cantacuzino impreuna cu selecta societate a acelei vremi.

Pe domeniul Cantacuzino, turistii pot practica echitatia, pot petrece ore minunate in parcul “Escapade Adventure Park - Zamora“, iar din toamna anului 2012 vor putea servi masa la restaurantul castelului.

Castelul Cantacuzino atrage din ce in ce mai multi vizitatori, care descopera acesta bijuterie arhitecturala incarcata de istorie sub inscriptia asezata de Nabab: "Eu Gheorghe Grigore Cantacuzino, cu sotia mea Ecaterina nascuta Baleanu, cladit-am acest castel in amintirea strabunilor si pentru adapostul urmasilor".