Bine ati venit la BREAK Tenis Club!

Construite in perioada 1959 - 1960, terenurile de tenis - 4 terenuri de tenis si unul de baschet, s-au numit pe rand „terenurile de zgura rosie de la Central", „de la Modern" sau „ baza de tenis Pelican". Fundatia acestor terenuri a fost realizata din sparturile de caramizi folosite la construirea complexului hotelier Palas - Pelican – Central - Modern. Acestea au fost primele terenuri de tenis pe zgura "rosie" construite in Mamaia.

De-a lungul anilor amintirile constantenilor s-au impletit cu evenimentele gazduite de aceste terenuri de tenis. Un sport la vremea aceea foarte iubit de constanteni. Aminitm iubitorilor tenisului citeva turnee ce s-au desfsurat aici dea lungul celor aproape 50 de ani de existenta: 1967 - Cupa Mamaia ( Internationalele de tenis ale Romaniei), 1968 - Cupa Mamaia ( Internationalele de tenis ale Romaniaei), 1998 – TOMIS CUP dotat cu premii de 10000 usd. Primul turneu de tenis profesionist senioare desfasurat vreodata in Constanta, 2009 – BCR Tenis partener Cupa Pelican – primul turneu jucat in Constanta, 2010 - Tenis 10 ( turneu dedicat copiilor pina in 10 ani) – primul turneu jucat in Constanta.

Ne amintim cu placere ca in anii 1967-1970 pe aceste terenuri se jucau Internationalele de tenis ale Romaniei. Jucatori de top ai vremurilor: Ilie Nastase, Ion Tiriac, olandezul Tom Okker, australianul John Alexander, americanul Tom Gorman sau cehul Ian Kodes au jucat si castigat pe aceste terenuri.

In ultimii 20 de ani, sub o noua administrare, "baza de tenis Pelican " s-a transformat in BREAK Tenis Club. S-a modernizat si imbunatatit structura terenurilor. S-au reamenajat 6 terenuri pe zgura si s-a construit cea mai mare sala de tenis din Romania. Cu o suprafata de 1750 mp, sala construita pe o structura de lemn lamelar - glulam - gazduieste 3 terenuri de tenis pe hard. Suprafata de joc -hard court - folosita a fost importata din SUA, este „acrylic ultracushon system", aceeasi suprafata de joc de la US Open, Australian Open sau Quatar Open. Este o suprafata de joc foarte apreciata in tarile cu traditie in tenis, o suprafata de joc care incepe sa castige din ce in ce mai mult teren si in Europa. Calificativul ITF pentru suprafata de joc este " 4 MEDIUM FAST ", echivalentul unei suprafete de zgura din luna august/septembrie.

In paralel cu practicarea tenisului, musafirii clubului pot beneficia vara de o terasa in aer liber, de un minibar cu bauturi racoritoare si slab alcoolizate.

In sezonul rece va asteptam in Caffee 470. Un "balcon" construit in incinta salii ce ofera o vedere excelenta spre intraga sala. Atat vara cat si iarn,a va punem la dispozitie serviciile unor antrenori sau sparring, parteneri cu cea mai inalta calificare.

Programul BREAK Tenis Club zilnic 8.00-22.00