Statiunea turistica Mamaia


Mamaia

15408 Vizualizări
1 Comentarii

EMBED

Mamaia, perla litoralului romanesc, dispune de 60 hoteluri, dintre care 3 sunt de 5 stele, 5 de 4 stele si, exceptand 3 hoteluri de 1 stea, restul sunt de 2 si 3 stele .

Plaja din Mamaia, de aproape 8 km lungime si 100-250 m latime, este cea mai mare de pe litoralul romanesc. Are nisip fin , numeroase amenajari si cea mai mare parte este concesionata hotelurilor sau intreprinzatorilor privati . Intrarea in apa este de regula lina si fara pietre sau scoici

Mamaia dispune de cea mai completa dotare dintre statiunile de pe Litoral pentru sporturile nautice . Sporturile nautice pot fi practicate atat pe mare, cat si pe lacul Siutghiol ( jet skiing, plimbari cu barca , hidrobicicleta, windsurfing, yachting, kite surfing).

Investitiile facute in ultimii ani fac din Mamaia cea mai atractiva destinatie de vacanta pentru turistii romani .
Centrul statiunii Mamaia si promenada au fost refacute in intregime. In zona Cazinoului, o frumoasa piateta cu fantana arteziana si chiosc pentru orchestrele care sustin program artistic in fiecare seara determina o multime de turisti sa petreaca serile calde de vara aici. O multime de restaurante, terase, baruri, cluburi, pizzerii, discoteci si terenuri de tenis, minigolf, volei, baschet .

Mamaia dispune de un parc acvatic, Aqua Magic, si de un parc de distractii, aflat in Satul de Vacanta Mamaia.

In zona de sud exista si bine cunoscuta Telegondola, care traverseaza Mamaia din partea de sud de langa Hotel Perla pana in centru la Cazino.

Numeroasele discoteci si cluburi, din care cateva foarte mari si cu dotari occidentale, sunt pline seara de seara si impun statiunea ca o destinatie de clubbing consacrata, Mamaia primind si numele de Ibiza de Romania.