Cazinoul din Constanta, emblema frumosului oras de la malul marii, este construit chiar pe faleza.

Initial, proiectarea cazinoului a fost incredintata de catre liberali arhitectului francez Daniel Renard, insa venirea la putere a conservatorilor a dus la inlocuirea proiectului cu cel al unui arhitect roman, Petre Antonescu. Constructia Cazinoului a inceput in 1904. Planurile lui Petre Antonescu nu au fost urmate decat pentru fundatie, urmand ca ulterior, sarcina intocmirii proiectului sa fie din nou preluata de arhitectul francez Daniel Renard. Acesta concepe o cladire in stil Art Nouveau, intens contestata de o parte din opinia publica si nu numai. Foarte multi dintre contestatari criticau arhitectura asimetrica a cladirii si irepetabilitatea elementelor de constructie, trasaturi inovatoare care faceau nota discordanta cu neoclasicismul romanesc.

Cu toate acestea, lucrarile incepute in 1907, sub conducerea lui Renard, sunt finalizate in 1910, Cazinoul fiind inaugurat cu mult fast pe 15 august 1910, in prezenta principelui Ferdinand.

In scurt timp, Cazinoul devine unul dintre cele mai cunoscute stabilimente de acest gen din Europa. Interiorul era luxos, cu pereti frumos decorati, candelabre sofisticate, covoare scumpe si mobilier din esente alese. Accesul in aceasta lume exclusivista le era permis doar persoanelor cu dare de mana si tinuta distinsa.

In timpul Primului Razboi Mondial, Cazinoul din Constanta a functionat ca spital, insa a revenit la destinatia sa initiala in perioada interbelica.
Cazinoul a fost restaurat ?i în anul 1986 de c?tre un colectiv de arti?ti plastici, alc?tuit din Sorin Dumitru, Gheorge Firca, Ioan Miturca, Nae Mira, Nicolae Moldoveanu, ocazie in care au fost adaugate noi decoratiuni si vitralii.

In prezent, batranul Cazino a intrat din nou in renovare, cu speranta ca va reveni cat mai curand la stralucirea de odinioara.